John Deere uus T5 ja T6 klahvkombain

juuni 4, 2024

Esmaklassilise mugavusega kabiin ja tipptasemel saagikoristustehnoloogia

T5 ja T6 kombainid

John Deere tutvustab uut T5 ja T6 seeria klahvkombaini

Walldorf, 3. juuni 2024

John Deere esitleb uute T5 ja T6 klahvkombainide turule tulekut kaheksa uue mudeliga. Need kombainid pakuvad suurepäraseid saagikoristuse võimalusi, alates tugevast 6,8-liitrisest mootorist, mille maksimumvõimsus on 305 hj mudelil T5 400 kuni võimsa JD9X 9-liitrise mootorini, mis annab 466 hj tippmudelil T6 800. Uued kombainid T5 ja T6 pakuvad ülimat juhikogemust koos X9 kabiiniga, mis annab juhile esmaklassilise sõidumugavuse ja funktsionaalsuse. Sellel luksuslikul töökohal on Active SeatTM II aktiiviste, LED-tuled, uus nurgapostiekraan ja automaatselt sulguv tolmutihendusuks. CommandPROTM juhtkang võimaldab operaatoril intuitiivselt ja isikupäraselt juhtida kõiki peamisi kombaini funktsioone. Operaatori kogemust veelgi täiendades, integreeris John Deere oma tipptasemel täppisviljeluse tehnoloogiapakette, mis sisaldavad StarFireTM 7500 GPS vastuvõtjat, G5Plus CommandCentreTM ekraani, JDLinkTM ühenduvust töö tõhususe ja arusaadava andmehalduse tagamiseks.

„Meie uute T5 ja T6 kombainide kasutuselevõtt on märkimisväärne samm edasi saagikoristustehnoloogias klahvkombainide tööstuses,“ ütleb John Deere-i Euroopa tooteturundusjuht Jonathan Edwards. „Nad pakuvad põllumeestele tööriistu, mida nad vajavad põllu tootlikkuse ja tõhususe suurendamiseks.“

Lai mudelivalik

Kombainide T5 ja T6 kaheksal uuel mudelil* on muljetavaldav valik erinevaid mootorivõimsusi, alustades 305 hj (maksimaalne võimsus) 6,8-liitrisest mootorist mudelil T5 400 ja võimsast uuest JD9X 9-liitrisest mootorist alates 348 hj kombainil T5 500 ja muljetavaldav 466 hj lipulaeva mudelil T6 800. Kõik JD9X mootorimudelid pakuvad intelligentset mootori pöörlemissageduse juhtimist, mis parandab kütusesäästlikkust, vähendades mootori pöörete arvu maanteetranspordi ajal ning ristmikel või liikluses seismisel. Kõik mootorivariandid vastavad rangetele V etapi heitgaasistandarditele.

Suure jõudlusega saagikoristus 

Kaldtransportöör, mis on konstrueeritud sama laiusega nagu ülejäänud viljakanal kogu masina ulatuses (1,67 m 6 põhupuistajaga mudelitel), kõrvaldab viljavoo piirangud kogu kombaini ulatuses. Koos T5 ja T6 kombainide suure viljapeksu- ja eraldusalaga tagab see silmapaistva koristustulemuse. 2025 mudeliaasta kombainidel on ka uued võimalused teravilja käitlemiseks, uued kuni 13 500-liitrised teraviljapunkrid T6 (+23%) ja 11 500-liitrised teraviljapunkrid T5 kombainidel (+15%). Lisaks saavad operaatorid kasu väljalaadmistoru otsas olevast reguleeritavast viljajoa suunajast, mis võimaldab suuremat kontrolli vilja väljalaadimise ajal olenemata sellest, milline haagis vilja vedamas on. Mahalaadimiskiirus tippvõimsusel ulatub kuni 150 l/sek, mis suudab 10 t teravilja välja laadida vaid 90 sekundiga. Lisaks on saadaval külgkalde kompenseerimise valikud, baasvarustuses on kalde kompenseerimine kuni 7% kaldenurgast ja valikuline külgkalde pakett (kompensatsioon kuni 14% kaldest) ja HillMasterTM tehnoloogia kompensatsiooniga kuni 22% kaldenurgast.

Suurenenud tootlikkus täppiskoristusega

Aruka põlluharimise osas on uued T5 ja T6 kombainid varustatud täiustatud John Deere Täppispõllumajanduse tehnoloogiaga, sealhulgas StarFireTM 7500 integreeritud GPS vastuvõtja ja G5Plus CommandCenterTM ekraaniga. G5Plus CommandCenterTM pakub operaatoritele suurt kõrglahutusega 12,8-tollist ekraani, millel on intuitiivsed menüüfunktsioonid, pakkudes ülimat kontrolli ja nähtavust saagikoristuse ajal. Lisaks on võimalus varustada kombaini G5Plus laiendatud monitoriga. See võimaldab operaatoril rohkem funktsioone samaaegselt hallata, näiteks sõiduki juhtimisfunktsioonide vaatamine põhiekraanil ja täppispõllumajandusrakendused, nagu AutoPathTM, Machine Sync või Grain Sensing, lisaekraanil. Machine Sync võimaldab kombaini juhil juhtida traktori kiirust, suunda ja asendit vilja väljalaadimise ajal vähendades vilja kadu möödalaadimise arvelt. Grain Sensing teravilja tuvastamise tehnoloogia võimaldab reaalajas mõõta niiskust, valku ja tärklist näiteks nisus ja odras**, hõlbustades suurema väärtusega ja kõrgema proteiinisisaldusega teravilja eraldamist isegi saagikoristuse ajal.

„Kombineerides need täpsed tehnoloogilised funktsioonid JDLinkTM-i ühenduvusega, mis pakub sujuvat kahesuunalist andmesidet, ning John Deere Operations CenterTM-iga, võimsa ja tervikliku digitaalse farmihalduslahendusega, võimaldame kliendil planeerida, teostada, jälgida ja analüüsida iga etappi viljakoristusel,” ütleb kombainide T5 ja T6 tootespetsialist Alexander Schnöder.

**HarvestLab tabel

 

Erakordne operaatori mugavus

 Kombainide T5 ja T6 disainis on juhi mugavus ja käepärasus esmatähtis. Nendel on juba John Deere kombainide lipulaevalt X9 tuttav Premium kabiin, mis on väga avar (3,68 m3) ning millel on pehmelt ja automaatselt sulguv uks, kuna kabiinis sees tekitatakse vastusurve, et vältida tolmu ja prahi kabiini sattumist. Valikvarustuses olev ActiveSeatTM II aktiiviste pakub täielikku elektroonilist seadistamist, just nii nagu operaatorile sobib, samuti on iste varustatud soojenduse ja ventilatsioonisüsteemiga ning elektroonilise vedrustustehnoloogiga, et tagada operaatorile ülim mugavus.

T5 kabiin

Lisaekraanide ja mobiilseadmete jaoks on salongis 10 mugavalt paigutatud 12V ja USB laadimispunkti. Raadiosüsteem pakub suurepäraseid side- ja helivõimalusi ning toetab täielikult Apple CarPlay ja Android Auto ühilduvust. CommandPROTM juhtkang on kasutajasõbralik, ergonoomiline ja kohandatav kombaini juhtseade, mis teeb lisaks puutetundlikule ekraanile erinevatele operaatoritele seadistuste programmeerimise ja salvestamise lihtsaks, näiteks heedri lintkonveieri kiiruse, haspli kõrguse, väljalaadimistoru klappimise või koguni kallaku kõrguse reguleerimise.

Maksimaalne tööaeg on tagatud

 John Deere on pühendunud klientidele maksimaalse tööaja tagamisse, 98% varuosi tarnitakse 24 tunni jooksul. Kui kombaini kiire remont ei ole võimalik, varustab kohalik John Deere’i edasimüüja selle sarnase suurusega asenduskombainiga, et vältida katkestusi kliendi koristustöödes.

Tutvu kombaini mudelitega deere.ee kodulehel.

*Mudelivalik

Lisainfot jagab saagikoristusmasinate tootejuht Marten Musta / tel 512 2664 / marten.musta@wihuriagri.com

John Deere kombaini ostusoovist anna märku oma piirkonna müügiesindajale:

Rene Post / Harju- ja Raplamaa / tel 5385 2455   / rene.post@wihuriagri.com

Maiko Teller / Pärnu-, Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa  / tel 5865 0051 / maiko.teller@wihuriagri.com

Priit Valts / Lääne-Virumaa, Järvamaa / tel 5910 8444 / priit.valts@wihuriagri.com

Kristjan Kokk / Jõgeva- ja Viljandimaa  / tel 5359 5063 / kristjan.kokk@wihuriagri.com

Tiit Aasna / Ida-Virumaa ja Tartumaa / tel 5855 2656 / tiit.aasna@wihuriagri.com

Raido Rätsep / Põlva-, Valga- ja Võrumaa / tel 5308 1810 / raido.ratsep@wihuriagri.com