Triivi vähendavad pihustid

apr. 4, 2024

Vähenda taimekaitsevahendi kandumist soovitud alast väljapoole.

triivi vähendavad pihustid

Tulenevalt Põllumajandus- ja Toiduameti ettekirjutustele on piiratud taimekaitsevahendite kasutamist veekaitsevööndis.

Oluline on aga teada, et kui kasutada õigeid triivi vähendavaid pihusteid, saab pritsimist muuta efektiivsemaks!

Nii puhvervööndite kui ka triivi vähendava tehnoloogia kasutamise eesmärgiks on vähendada taimekaitsevahendi kandumist soovitud alast väljapoole.
Triivi vähendavate pihustite kasutamine annab võimaluse väiksema puhvri kasutamiseks ning võimaldab samal ajal ka vähendada taimekaitsevahendi kadusid ehk aitab tagada puhtamat keskkonda ümbruskonnas elavatele inimestele, sealhulgas taimekasvatajaile endile. Triivi vähendavaid pihusteid on lubatud puhvervööndi vähendamiseks kasutada, kui infolehel on vastav hoiatuslause või tabel. Puhvervööndi vähendamiseks on lubatud kasutada ainult PTA pihustite nimekirjades olevaid pihusteid, mille triivikindlus nõutud protsendini on ametlikult katseliselt kinnitatud. Puhvervööndi vähendamise võimalus ei tähenda, et veeseadusest tulenevat veekaitsevööndit võib vähendada. Näiteks võib taimekaitsevahendi infolehel olla võimaldatud 90% triivi vähendavaid pihusteid kasutades hoida 20 meetri asemel 5 meetrist puhvervööndit. Kui aga on tegu üle kümne ruutkilomeetri suuruse valgalaga peakraaviga või maaparandussüsteemide avatud eesvooludena kasutatavatel vooluveekoguga, tuleb veeseaduse tõttu siiski hoida pritsimisvaba veekaitsevööndit 10 meetrit.

Sobivad pihustid on olemas John Deere tootevalikus, leiad need siit trükisest ja TeeJeti pihustite valikus, tutvu toodetega tootekataloogis. Kõikide Põllumajandus- ja Toiduameti poolt lubatud triivi vähendavate pihustite nimekirjaga saad tutvuda siin.

Toome välja 90% triivi vähendamiseks sobivad John Deere ja TeeJet pihustid allolevas tabelis.

Pihustite valimisel küsi julgelt nõu järelturu kliendihalduritelt:

Rauno Kuusik / järelturu kliendihaldur Türi keskuse teeninduspiirkonnas / 5303 4483 / rauno.kuusik@wihuriagri.com

Martin Kalmus / järelturu kliendihaldur Tartu keskuse teeninduspiirkonnas /  5918 6639 / martin.kalmus@wihuriagri.com

Pihustid saad aprillis soetada  -15% soodsamalt ka meie e-poest. Tellides kasuta sooduskoodi “pihusti“.

Vaata Videopäeviku videost millist pihustit millise taimekaitsevahendiga kasutada.