John Deere esitles uut S7-seeria kombaini

märts 1, 2024

Uus digitaalne kombain – täiustatud saagikoristus

uus S7 kombain digitaalne kombain

Uued standardid saagikoristuse automatiseerimises ja tootlikkuses

John Deere esitles 28.02.2024 uut S7-seeria kombaini Ameerika suurimal farmeritele mõeldud konverents-näitusel Commodity Classic, mis toimus Houstonis Texases.
Uus S7 kombain on loodud suurendama efektiivsust saagikoristuses koos uusima John Deere-i mootoriga, kus suurem tootlikkus on saavutatud täiustatud saagikoristuse automaatikaga. S7 kombainil on uus disain, numeratsioon ja kabiin ning lisaks on masin integreeritud täppisviljeluse tehnoloogiale, mis on juba järgi proovitud ja tunnustatud John Deere X9-seeria kombainidel.

Jõudlus saagikoristuses

Uus S7 kombain on varustatud uusima JDX generatsiooni mootoriga. 9-liitrine JD9X mootor on jõuallikaks S7 700 kombainil ning S7 800, S7 850, S7 900 mudelitel on kasutatud JD14X mootorit töömahuga 13,6 liitrit. Põldudel tõestatud John Deere-i mootorid annavad tugevaid tulemusi kõikides saagikoristustingimustes. Märkimisväärne on see, et JD14X mootor koos HarvestMotionTM lahendusega saavutab maksimumjõudluse vähendatud mootoripöörete juures, milleks on kõigest 2000 p/min. Et tõsta masina tõhusust veelgi, on uutel S7 kombainidel võetud kasutusele jäägikäitlussüsteemid, mis on varasemalt X9 kombainide peal väga head tööd näidanud. Et muuta vilja väljalaadimine veelgi mugavamaks, on väljalaadimistigu saanud täienduse viljajoa suunamise näol, mida saab teha kabiinist juhtkangi pealt.

Täiustatud saagikoristuse automaatika

Täiustatud koristusautomaatikat pakuvad S7 kombainile valikulised tehnoloogiapaketid, mis sisaldavad automaatikalahendusi nagu Harvest Settings Automation, mis reguleerib viite erinevat peksumasina seadistust saagikoristuse ajal ning need seadistused põhinevad teraviljakadudel, prügisusel ning katkiste viljaterade hulgal. S7 kombainil on kasutusel ka uus ennetav liikumiskiiruse automaatika. See ennetav süsteem põhineb mitmetel erinevatel andmetel nagu näiteks satelliidilt saadud põllul oleva biomassi kaart ning reaalajas kaamerate tagasiside. Kaamerasüsteem tuvastab ära kultuuri kõrguse ning lamandunud kohad, et reguleerida masina liikumiskiirust.

Uus kabiin ja integreeritud täppispõllumajanduse võimalused

Uus kabiin – sama, mis John Deere-i kombainide lipulaeval X9-l. Kasutusel on G5Plus CommandCenter™ juhtekraan, mis võimaldab nutikaid põllumajandusfunktsioone nagu AutoTracTM GPS süsteem, AutoTracTM põlluotsa pöördeautomaatika, koristusandmete dokumenteerimine ja edastus My John Deere Operations CenterTM süsteemi või teistesse põllul olevatesse John Deere-i masinatesse.

Uus S7 kombaini kabiin

Lisaks on kabiinis ka uus kõrgresulutsiooniga nurgapostiekraan, mis kuvab masina jõudlusenäidud digitaalselt ja arusaadavalt. Operaatori pikad koristuspäevad muudab aktiiviste koos massaaži-ja ventilatsioonifunktsiooniga veelgi mugavamaks. Kabiini katusesse on integreeritud StarFire™ GPS signaali vastuvõtja ning see tagab erakordse signaali stabiilsuse eksimisvahemikuga +/- 2,5 cm. Integreeritud täppispõllumajanduse võimalusi täiendab ka JDLink™, pakkudes kahesuunalist ühenduvust põllukultuuride ja masinate andmete automaatseks üleslaadimiseks John Deere Operations Center™-isse ja reaalajas kaugseireks. See ühenduvus on oluline tööaja maksimeerimiseks saagikoristuse ajal.

Uus disain ja nimetus

 Uus disain S7 kombainil rõhutab perekondlikke sidemeid John Deere-i kombainide lipulaevaga X9, näiteks küljepaneelide dünaamiline disain, mis on klientidele tuttavad X9 kombainilt. Uus nimetamisstiil tähistab separaatori tehnoloogiat, mudelperekonda ja võimsust ning tulevikus iga suurem uuendus saab ka nimetuses oma tähise.

Lisainfot jagab saagikoristusmasinate tootejuht Marten Musta / tel 512 2664 / marten.musta@wihuriagri.com

John Deere kombaini ostusoovist anna märku oma piirkonna müügiesindajale:

Rene Post / Harju- ja Raplamaa / tel 5385 2455   / rene.post@wihuriagri.com

Maiko Teller / Pärnu-, Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa  / tel 5865 0051 / maiko.teller@wihuriagri.com

Priit Valts / Lääne-Virumaa, Järvamaa / tel 5910 8444 / priit.valts@wihuriagri.com

Kristjan Kokk / Jõgeva- ja Viljandimaa  / tel 5359 5063 / kristjan.kokk@wihuriagri.com

Tiit Aasna / Ida-Virumaa ja Tartumaa / tel 5855 2656 / tiit.aasna@wihuriagri.com

Raido Rätsep / Põlva-, Valga- ja Võrumaa / tel 5308 1810 / raido.ratsep@wihuriagri.com