Uued John Deere 9RX traktorid

veebr. 29, 2024

Erakordne tõmbejõud koos täppisviljeluse tipptehnoloogiaga

uus 9RX john deere

18-liitrine mootor, kuni 913 hj, pöördemoment üle 4000 Nm – John Deere viib 9RX traktori uuele tasemele kolme täiesti uue mudeliga

John Deere tõi 28.02.2024 USA-s, Texase osariigis Houstonis toimuval Commodity Classic näitusel turule oma võimsaima traktori, mis eales ehitatud, laiendades 9RX valikut mudelitega 9RX 710, 770 ja 830.
Uued 9RX-i mudelid sobivad hästi Euroopa turule tänu enneolematule tõmbejõule, täiustatud juhimugavusele ja uusimatele täppispõllumajanduse võimalustele.

Erakordne tõmbejõud

Uued 9RX mudelid on varustatud John Deere 18 liitrise JD18X mootoritega, mis arendavad kuni 913 hobujõudu ning saavutavad maksimaalseks pöördemomendiks kuni 4234 Nm. See mootor vastab kõikidele Euro nõuetele, seejuures kasutamata selleks (DEF) /AdBlue® vedelikku. Hüdrosüsteemis on kasutusel kuni kolm pumpa, tänu millele on hüdrosüsteemi vooluhulk kuni 636L/min, lisaks veel intelligentne hüdrosüsteemi juhtimine IPM, mis vajadusel suurendab mootori nimivõimsust 40 hobujõu võrra, käitamaks ka kõige suuremaid hüdraulilise ülekandega haakeriistasid. Uus täis-mehaaniline käigukast e21™ PowerShift™ koos Efficiency Manager`iga saadab mootori suure võimsuse ning pöördemomendi lintideni, seda kõike automaatse ja mugava käiguvahetusega mis sarnaneb e23™ käigukastile. Selle 21 käiku on jaotatud täpseteks vahemikeks, et teha iga töö võimalikult ökonoomselt.

Uuel veermikul on ka suuremad veorattad, diameetriga 1200mm, mis tänu oma 110 kraadise kontaktpinnale edastavad jõu 7,5 lindi veo kotsile. Tagamaks masina efektiivne veojõud  on masinat võimalik ballastida kuni 38100kg täismassini. Kui masina jõudluse suurendamiseks on olnud vajalik suurendada ka masina mõõtmeid ja massi, siis masina pinnasurve on suudetud jätta samaks mis väiksematel mudelitel, 0.58 kg/cm².

Täiustatud juhi mugavus

Uus CommandViewTM 4 Plus kabiin pakub operaatorile märkimisväärselt paremat mugavust ning nähtavust, lisaks on kabiinil ka rohkem põrandapinda. Tänu uuendatud kabiinivedrustusele, saab kabiin liikuda 3 kraadi ulatuses, lisaks on kabiini alusraam isoleeritud, vähendamaks müra ja vibratsiooni.
Aktiivne roolimissüsteem ACS™ muudab rooli tundlikust vastavalt kiirusele, tagamaks lihtne ja täpne juhtimine. Madalatel kiirustel kulub masina vasakult paremale väljapööramiseks ainult 3,5 rooli pööret, samas kui transportkiirustel kulub 5 pööret, 9RX on loodud operaatori mugavust ja produktiivsust silmas pidades. Masina produktiivsuse tagamiseks on traktor varustatud ka kiirtankimissüsteemiga, mida kasutades on võimalik traktor täita 1952 liitri kütusega vähem kui 4 minutiga. Lisaks on igapäevased hoolduspunktid lihtsasti ligipääsetavad, kuna asuvad võimalikult maa pinna ligidal ning klaaside puhastamiseks on kabiini ümber käimiseks olemas platvorm. Masina tootlikkust suurendavad veel omakorda pikendatud hüdroõli välp (4000 tt) ja tehases paigaldatud reverseeritav ventilaator. 

Uusimad täppispõllumajanduse tehnoloogiad

9RX traktoritel on olemas kõik vajalik kaasaegseks täppismõllumajanduseks, kaasa arvatud uus 32,5 cm läbimõõduga G5Plus CommandCenter™ juhtmonitor ja võimalus kasutada muutuvat kulunormi, 1-Click-Go-Autosetup, sektsioonjuhtimist, AEF ISOBUS võimekus jne. Lisaks hõlbustab tööd baasvarustuses masinaga kaasasolev JDLink™ ühenduvus, andmete dokumenteerimine ja juhmtevaba ühendus. John Deere Operations Center™ pakub teile terviklahendust ühendamaks masinaid, operaatoreid ja põlde ning andmete jagamiseks koostööpartneritele.

Lisainfot jagab traktorite tootejuht Joonas Pürg / tel 5448 0979 / joonas.purg@wihuriagri.com

John Deere traktori ostusoovist anna märku oma piirkonna müügiesindajale:

Rene Post / Harju- ja Raplamaa / tel 5385 2455   / rene.post@wihuriagri.com

Maiko Teller / Pärnu-, Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa  / tel 5865 0051 / maiko.teller@wihuriagri.com

Priit Valts / Lääne-Virumaa, Järvamaa / tel 5910 8444 / priit.valts@wihuriagri.com

Kristjan Kokk / Jõgeva- ja Viljandimaa  / tel 5359 5063 / kristjan.kokk@wihuriagri.com

Tiit Aasna / Ida-Virumaa ja Tartumaa / tel 5855 2656 / tiit.aasna@wihuriagri.com

Raido Rätsep / Põlva-, Valga- ja Võrumaa / tel 5308 1810 / raido.ratsep@wihuriagri.com