Wihuri generaatorid biogaasijaamades

jaan. 4, 2023

Wihuri tööstuslikud generaatorid tagavad katkestusteta töö biogaasijaamades

Ettevõtte Eesti Biogaas OÜ otsustas 2022. aasta lõpus investeerida elektrigeneraatoritesse just biojaamade elektrienergia varustuskindluse tõstmiseks. Elektrienergia autonoomsus ja töökindlus tagavad gaasijaamades tõrgeteta töö just eriolukorras, näiteks ootamatu elektrikatkestuse korral.

Uued generaatorid leiavad tee kõikidesse ettevõtte tootmisüksustesse, täpsemalt Vinni, Oisu ja Ilmatsalu jaamadesse. Wihuri generaatorite kasuks otsustati Eesti Biogaasi esindaja Kristjani Stroomi sõnul just seetõttu, et: “Wihuri OÜ on usaldusväärne partner ja teiseks oluliseks teguriks oli generaatorite kiire tarneaeg”. Lisaks tugineti Stroomi sõnul varasemale heale koostööle ja kogemusele. 

John Deere mootoriga tööstuslikud generaatorid on mõeldud laiemale tarbijaskonnale. Generaatorid leiavad kasutust näiteks ehitus-, põllumajandus ja energiasektoris. Wihuri Tehnika generaatorite korpused on valmistatud terasest ja ehitatud selliselt, et need peavad vastu ka kõige raskemates tingimustes. Nii niiskes kui soolases keskkonnas, külmas ja sademete käes. Korpuste ehitus tagab mugava ligipääsu elektriühenduste tegemiseks ja kiirete hoolduste jaoks. Kõiki seadmeid on võimalik kohaldada vastavalt kliendi soovidele ja erivajadustele ning kõik detailid saab lisada juba tootmisliinil. Generaatori südameks on John Deere mootor, mis on tuntud oma vastupidavuse, vähese vibratsiooni ja müra ning madala kütusekulu poolest. Tulemus on töökindel ja spetsifikatsioonidele vastav generaator, millele klient saab kindel olla iga päev. Seadmed on disainitud ja toodetud Itaalias Green Poweri tehases.

Hetkel on Wihuri tootevalikus statsionaarsed generaatorid non-cert emissiooni tasemega 30-200 kVA ning uute Euroopas kehtivate liikuvate generaatorite nõuetele (EU REG 2016-1628) vastavad seadmed tootevalikus 30-300 kVA.

Lisainfo tootejuhilt Ahti Võime / tel 525 3603 / ahti.voime@wihuri.ee