John Deere HarvestLab 3000 saadaval nüüd kombainidele

okt. 3, 2022

HarvestLabTM on saadaval alates 2023. aasta kevadest

John Deere pakub nüüdsest HarvestLab 3000 andurit S- ja T-seeria kombainidele, laiendades lähiinfrapunaanduri kasutamist neljale rakendusele, mis võimaldab teha teravilja ja rapsiseemnete koostisosade analüüsi.

HarvestLab 3000 on kõigile teada silokombainide varustusest, laboriseadmena ja sõnnikuandurina. Nüüd on see seade teraviljaandurina (Grain Sensing) saadaval ka kombainidele. See aitab reaalajas mõõta nisu, odra ja rapsi olulisi kvaliteediparameetreid. Lisaks niiskusele saab nüüd määrata ka nisu, odra ja rapsi valgusisaldust. Samuti saab teha kindlaks odra tärklisesisalduse ja rapsiseemne õlisisalduse. See tähendab, et teravilajtooja saab kohaspetsiifilist teavet üksikute põldude saagikvaliteedi kohta, mis võimaldab neil:

  • saada teada, kas nisu sobib kvaliteedi poolest jahvatamiseks või söödaks. Tänu sellele saab partiisid vastavalt kvaliteedile eraldi ladustada ja sihipärasemalt turustada.
  • saagikoristust paremini dokumenteerida, kuna teravilja kvaliteet registreeritakse igas põllupunktis.
  • võrrelda sorte või valideerida oma masina seadeid.
  • saada ülevaate sellest, millistel põllualadel on toitained (nt lämmastik) edukalt saagiks ja proteiiniks/õliks muudetud, et saak järgmiseks hooajaks väetise kasutust paremini planeerida.

Kuidas HarvestLab töötab?

Grain Sensing on täisintegreeritud lahendus, mis paigaldatakse puhta vilja elevaatorile.
Kombainil kasutamiseks on vaja järgmisi komponente:
• HarvestLab 3000 lähiinfrapunaandur
• põllukomplekt anduri ja vajaliku riistvara paigaldamiseks
• teraviljaanduri kalibreerimine
• Gen 4 ekraan
• JDLinkTM põllumajandusmasinate haldamise lahendus
• StarFireTM vastuvõtja

Enne kui terad jõuavad viljamahutisse, liiguvad need mootoriga käitatava teo abil otse HarvestLab 3000 eest läbi. Koos StarFire vastuvõtjaga saab Gen 4 ekraanil genereerida kohaspetsiifilisi andmeid, mida saab JDLink kaudu automaatselt sünkroonida John Deere Operations Center süsteemiga. Siin saab saagikoristuse tulemused läbi vaadata selliste funktsioonidega nagu analüüsimine ja põlluanalüsaator. Samuti on võimalik ühendada Operations Center partnertarkvaradega, et saada täiendav ülevaade või luua rakenduskaarte tulevaste sisestustoimingute jaoks.
HarvestLab mõõtmine toetab põllumehi edaspidisel külvitöödel ja sisendite planeerimisel. Lahendus aitab saada ülevaate saagikoristuse käigus eraldatud toitainete (eriti lämmastiku) hulgast. Seda saab seejärel kasutada iga põllutsooni toitaineefektiivsuse arvutamiseks.

HarvestLab on saadaval alates 2023. aasta kevadest T-seeria (järelpaigaldatav alates 2016 või uuematele mudelitele) ja S-seeria mudelitele (järelpaigaldatav kõigile S760, S770, S780, S785 ja S790 mudelitele), et olla järgmiseks koristushooajaks valmis.

Lisaküsimuste korral pöördu saagikoristusmasinate tootejuhi poole: 

Marten Musta / tel 512 2664 / marten.musta@wihuriagri.com