75 aastat iseliikuvaid kombaine

juuli 1, 2022

Iseliikuvad kombainid – 75 aastat innovatsiooni

Iseliikuvad kombainid – 55 mudelist kuni X-seeriani

Iseliikuva kombaini väljatöötamine muutis maailma toitmise viisi. Tänapäeval koristavad John Deere’i kombainid enam kui poole maailma viljasaagist. Nende edulugu, alates mudelist 55 kuni X-seeriani, on ühelt poolt tehniline innovatsioon ning teisalt kvaliteetne klienditugi professionaalsete edasimüüjate võrgustiku kaudu.

John Deere’i mudeli 55 ehitus aastal 1947 oli tänapäeva kombainide eelkäija. Järgnevatel aastatel keskendus John Deere põhiliselt isetasanduvatele masinatele. Ajaga arenesid kombainid aina kiiremateks ja efektiivsemateks. 1982. aastal võeti 1000 seerial kasutusele midagi sellist, mida tänapäeva juhid nimetaks kabiiniks. 2002. aastal saabus tõeline käed-vabad roolimisabi AutoTrac, esimese generatsiooni StarFire ja MTG modem. MTG on viimase 20 aasta suurim saagikoristuse innovatsioon, mis edastab reaalajas andmeid masina jõudluse ja asukoha kohta kaugjälgimiseks.

Need arengud on viinud tänapäeva T, S ja X seeria mudeliteni.

Põhjalikumalt saad kombainide arengu kohta lugeda siit.

Võta ühendust oma piirkonna müügiesindajaga:

Rene Post / Harju- ja Raplamaa / tel 5385 2455   / rene.post@wihuriagri.com

Maiko Teller / Pärnu-, Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa  / tel 5865 0051 / maiko.teller@wihuriagri.com

Priit Valts / Lääne-Virumaa, Järvamaa / tel 5910 8444 / priit.valts@wihuriagri.com

Kristjan Kokk / Jõgeva- ja Viljandimaa  / tel 5359 5063 / kristjan.kokk@wihuriagri.com

Tiit Aasna / Ida-Virumaa ja Tartumaa / tel 5855 2656 / tiit.aasna@wihuriagri.com

Raido Rätsep / Põlva-, Valga- ja Võrumaa / tel 5308 1810 / raido.ratsep@wihuriagri.com