John Deere esitles autonoomset traktorit

jaan. 12, 2022

John Deere avalikustas Consumer Electronics Show 2022 messil täisautonoomse traktori!

MOLINE, IL (4. jaanuar 2022) – John Deere tutvustas CES 2022 pressikonverentsil täielikult autonoomset traktorit, mis on valmis seeriatootmiseks. Masin ühendab endas Deere’i 8R traktorit, TruSet kobestit, GPS juhtimissüsteemi ja uusi täiustatud tehnoloogiaid. Autonoomne traktor on põllumeestele saadaval veel sel aastal.

Autonoomne traktor täidab kindlat eesmärki: toita maakera elanikkonda. Eeldatakse, et maailma rahvaarv kasvab 2050. aastaks umbes 8 miljardilt peaaegu 10 miljardile inimesele, mis suurendab ülemaailmset toidunõudlust 50%. Lisaks peavad põllumehed toitma seda kasvavat elanikkonda vähema põllumaa ja kvalifitseeritud tööjõuga ning töötama läbi põllumajandusele omaste muutujate, nagu muutuvad ilmastikutingimused ja kliima, mulla kvaliteedi muutused ning umbrohtude ja kahjurite esinemine. Kõik need tegurid mõjutavad põllumehe võimet toota kvaliteetset toitainet kriitilistel aegadel.

Autonoomsel traktoril on kuus paari stereokaameraid, mis võimaldavad 360-kraadilist takistuste tuvastamist ja distantsi arvutamist. Kaameratega jäädvustatud pildid saadetakse läbi süsteemi närvivõrgu, mis klassifitseerib iga piksli ligikaudu 100 millisekundi jooksul ja määrab, kas masin jätkab liikumist või peatub, olenevalt sellest, kas tuvastatakse takistus. Autonoomne traktor kontrollib pidevalt ka oma asukohta geopiirde suhtes, tagades, et see töötab seal, kus see peaks töötama ning selle täpsus on väiksem kui 1 toll.

Autonoomse traktori kasutamiseks peab põlluharija masina põllule transportima ja autonoomseks tööks konfigureerima. John Deere Operations Center Mobile’i abil saab masina käivitamiseks sirvida vasakult paremale. Masina töötamise ajal saab põllumees põllult lahkuda, et keskenduda muudele ülesannetele, jälgides samal ajal oma mobiilseadmest masina olekut ja tööolustikku. John Deere Operations Center Mobile pakub juurdepääsu reaalajas ülekandele, piltidele, andmetele ja mõõdikutele ning võimaldab masina omanikul reguleerida kiirust, haakeseadme sügavust ja muid tööparameetreid. Mistahes töökvaliteedi anomaaliate või masina probleemide korral teavitatakse maaharijat distantsilt ja ta saab masina jõudluse optimeerimiseks muudatusi teha.

Täielikku pressikonverentsi saab vaadata John Deere’i CES-i veebilehelt: www.JohnDeere.com/CES

Lisainfot jagab traktorite tootejuht Joonas Pürg / tel 5448 0979 / joonas.purg@wihuriagri.com