Traktorituru liider Eestis on John Deere

jaan. 7, 2022

2021. aastal oli ostetuim John Deere traktor Eestis 6215R.

Wihuri Agri meeskond seisab oma klientide kõrval, et pakkuda parimat ostukogemust ja teenindust põllumajandustehnika valdkonnas. Tänu headele klientidele ja koostööpartneritele saavutati taaskord Eesti traktoriturul esikoht.

2021. aastal müüdi Eestis 89 John Deere traktorit, millest enimmüüduimaks osutus John Deere 6R seeria ratastraktor 6215R. Seda mudelit registreeriti mullu 20 ühikut. Kokku müüdi 6R seeria erinevaid traktorimudeleid 45 ühikut. 6R seeria võlu peitub tema universaalsuses, jõudluses ja kütusesäästlikkuses. Sellele järgnes Eesti põllumajanduse alustalaks nimetatud raske mullaharimistraktor 8R, mille erinevaid mudeleid müüdi kokku 20 tk ning siin oli suurimaks mudeliks roomiktraktor John Deere 8RX 410, mis mullasäästlikkuse seisukohalt on konkurentsitult parim masin. Aasta uueks tulijaks on uus John Deere 7R seeria perekond, mille menukus sai alguse 2020. aasta sügisel peale uue tooteseeria esmaesitlust. Neid võimsaid traktoreid müüdi 2020. aastal Eestis 12 ühikut. Kõige enam registreeriti John Deere-i traktoreid Järvamaale ja Lääne-Virumaale, kus Wihuri Agri müügiesindaja Priit Valtsi tubli töö on põldudel kenasti näha.

Kokku registreeriti Eestis 07.01 avaldatud Transpordiameti statistika andmetel möödunud 2021. aastal T-kategooria 50+ hj sõidukeid 454 ühikut.

Kuid pelgalt traktor ei ole see, mis tänapäeva põllumehest eduka ettevõtja teeb. Tänases kiires ja muutuvas ärikeskkonnas tuleb arvestada ka kulude kokkuhoidu ja enamgi veel – oma äritegevusest maha jäetava jalajäljega. John Deere’i traktorid on äratuntavad oma rohelise värvi järgi, kuid see värv peegeldab ka säästlikkust ja jätkusuutlikkust. Selleks on ettevõte lansseerinud 2019. aastal kütusegarantii programmi, mis motiveerib operaatoreid masinaid kasutama targemalt ja säästlikumalt, et vähendada süsiniku jalajälge ja kütusekulu.
Wihuri Agri alustas John Deere’i kütusegarantii programmiga Eesti traktoriturul aprillis 2020. Sellest ajast on makstud klientidele efektiivsus- ja boonusväljamakseid summas 106 827 eurot. 2021. aastal tehti väljamakseid kokku 88 298 euro eest, mis jagati laiali 37 kliendile.
Et mõista seda summat mastaapselt, siis tänaste kütusehindade juures oleks selle raha eest võimalik osta 126 140 liitrit kütust. Seda on piisavalt, et hoida töös poolteist aastat ettevõtte, mille viljakasvatuse pind on ca 1500 ha.

2022. aasta toob John Deere’i traktorite tooteperre mitmeid uusi mudeleid. Nende seas uus 6R seeria, mida on parendatud veelgi operaatori mugavuse, seadistuse ja jõudluse seisukohalt. Samuti on John Deere lansseerinud autonoomsed traktorid, mida esitleti eelmisel aastal USA’s ning paari aasta jooksul saabuvad ka Euroopa turule. Sellised masinad viivad põllumajanduse täiesti uuele tasemele, sest maaharimiseks kuluv lühike ajaaken ja heitlikud kliimaolud seavad põllumajandussaaduste tootjad ühe suurema pinge alla.

Wihuri Agri meeskond soovib oma klientidele saagirohket aastat ja meeldivat koostööd!

Wihuri Agri missiooniks on pakkuda Eesti põllumeestele efektiivset põllutehnikat ja seejuures tagada ka esmaklassiline hooldus.
John Deere on maailma juhtiv põllumajandustehnika tootja nii tehnika kui täppisviljeluse valdkonnas.

Küsi personaalset hinnapakkumist enimmüüdud traktorile või lisainfot traktorite kohta oma piirkonna müügiesindajalt:

Rene Post / Harju- ja Raplamaa / tel 5385 2455   / rene.post@wihuriagri.com

Maiko Teller / Pärnu-, Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa  / tel 5865 0051 / maiko.teller@wihuriagri.com

Priit Valts / Lääne-Virumaa, Järvamaa / tel 5910 8444 / priit.valts@wihuriagri.com

Kristjan Kokk / Jõgeva- ja Viljandimaa  / tel 5359 5063 / kristjan.kokk@wihuriagri.com

Tiit Aasna / Ida-Virumaa ja Tartumaa / tel 5855 2656 / tiit.aasna@wihuriagri.com

Raido Rätsep / Põlva-, Valga- ja Võrumaa / tel 5308 1810 / raido.ratsep@wihuriagri.com