Täiesti uus John Deere 6R seeria

nov. 18, 2021

Nutikam suudab rohkem!

uus 6R seeria

Alates 2011. aasta turuletoomisest on John Deere’i 6R-seeria traktorid seadnud standardid nii põllu- kui ka transpordiomaduste ning täppisviljelustehnoloogia osas. Sel kuul välja kuulutatud 14 uue põlvkonna mudeliga 110–250 hj on need traktorid muutunud veelgi nutikamaks, et aidata operaatoritel veelgi rohkem saavutada.

Lisaks on nelja uhiuue mudeli hulgas neljasilindriline 6R 150, mis on mõeldud eelkõige segafarmidele, ja kuuesilindriline 6R 185, spetsiaalne transporditraktor põllumeestele ja teenusepakkujatele, kes veedavad rohkem aega teel.

6R-seeria uus võtmefunktsioon on integreeritud 1-Click-Go AutoSetup süsteem, mis muudab traktori ja tööseadise seadistamise palju kiiremaks ja lihtsamaks. Operaator võib põllul säästa kuni 90 protsenti ekraaniklõpsudest ja traktor on alati täiuslikult reguleeritud.

Kõiki vajalikke seadeid saab pilves ette planeerida ja hallata, sealhulgas agronoomilisi andmeid, nagu põllupiirid, juhtjooned ja ettekirjutused. Kui traktor ületab põllupiiri, on salvestatud profiil automaatselt saadaval ning isegi ajutised operaatorid võivad olla pidevalt täpsed ja vigu vältida.

Kuigi AutoSetup muudab juhi elu lihtsamaks, on John Deere suurendanud ka juhi mugavust. Muuhulgas on kadunud armatuurlaud rooli taga – see ei paranda mitte ainult ettepoole nähtavust, vaid ka juhi opereerimist käetoe ja parempoolse konsooli abil. Kõik seadistused ja indikaatorid on toodud nurgapostiekraanil.

Veel üks uus funktsioon on E-Joistick, mis on eriti kasulik esilaaduriga töötamisel. Operaator saab vabalt konfigureerida nuppude paigutust ja tagurdusnupu abil saab hõlpsasti sõidusuunda muuta, samas kui spetsiaalne käetuvastussüsteem asendab endist turvalülitit.

Esilaadurite jaoks on dünaamiline kaalumissüsteem, mis võimaldab kaaluda liikvel olles, ilma peatumata. Lisaks võimaldab funktsioon Return to Position seada laaduri ühe klõpsuga õigesse asendisse, samal ajal kui nivelleerumissüsteem väldib koorma mahavalgumist. 

IPM (Intelligent PowerManagement) on uues 6R-seerias nutikamaks muudetud. See tähendab, et lisaks IPM-ile transpordi- ja jõuvõtuvõlli rakendustes pakub see vajadusel täiendavaid hobujõude ka hüdraulikarakendustes. Neljasilindrilised mudelid suudavad nüüd anda kuni 20 hj ja kuuesilindrilised mudelid kuni 40 hj, kui kasutatakse hüdroventilaatoreid, pumpasid ja kõige energianõudlikemaid hüdroseadmeid, nt suurpakipresse, lägatankereid ja külvikuid.

2022. aasta lõpus pakub uus StarFire satelliitvastuvõtja veelgi paremat täppisviljeluse jõudlust. Ükskõik, millise parandussignaali täpsuse taseme põllumehed valivad, tagab see uus vastuvõtja suurepärase signaali stabiilsuse, kui töötate varjutatud aladel.

Veel üks viimaste 6R-seeria traktorite uuendus on nende uus disain. Kapott ja peeglid on hästi tuntud John Deere’i suurematest traktorite seeriatest, samas kui nimi ja mudelijärjestus on üle võetud 7R, 8R ja 9R seeria mudelitelt. 6R seeria nimele järgneb nüüd eraldi märge mootori nimivõimsuse kohta.

Klientide nõudmiste täitmiseks on 6R-seeriat täiendatud nelja uue traktorimudeli võrra. Peamised neist on kompaktne ja tõhus 6R 185, mis annab IPM-iga kuni 234 hj ja on spetsiaalselt ette nähtud transporditöödeks, ning neljasilindrilise mootori ja suure kandevõimega 6R 150, mis on ideaalne universaalne segafarmidesse. Selles uues sarjas on saadaval ka rohkem käigukastivalikuid. Lisaks AutoQuad Plusile ja AutoPowr astmeteta käigukastile saavad kliendid nüüd neljasilindriliste mudelite jaoks valida ka CommandQuad ülekande.

6R 185: teede kuningas

Uus 6R 185 on mõeldud põllumeestele ja teenusepakkujatele, kes otsivad kompaktset, mitmekülgset ja võimsat 6-silindrilist traktorit, mida kasutatakse peamiselt transpordiks, kuid mis on võimeline toime tulema ka nõudlike hüdraulikavõimsusega. See pakub kuni 234 hj maksimaalset võimsust koos intelligentse võimsusjuhtimisega transpordi-, jõuvõtuvõlli ja hüdraulikarakendustes.

6R 185 on oma lühikese, vaid 2,76-meetrise teljevahe tõttu ka vilgas traktor, mis teeb selle kompaktsemaks kui suuremad 6R-seeria mudelid, mille teljevahe on 2,8 või 2,9 meetrit. See funktsioon koos end tõestanud 6,8-liitrise John Deere PowerTech PSS mootori ja ülitõhusa AutoPowr käigukastiga muudab selle traktori teedel eriti kütusesäästlikuks.

Lipulaev 6R 250 on juba seadnud transpordirakendustes uue efektiivsuse standardi ja John Deere on veendunud, et 6R 185 on selles klassis vääriline pärija.

6R 150: universaalne traktor

Segafarmid eelistavad neljasilindrilisi traktoreid, kuid ei taha võimsust ohverdada. Maksimaalse võimsusega 165 hj või 177 hj koos IPM-iga on 6R 150 nüüd seeria suurim neljasilindriline mudel ja katab selle traktorisegmendi suurepäraselt. Samuti on suurendatud rehvimõõtu, tagarattad on saadaval kuni 650/65 R38. Selle lühike, vaid 2,58 m teljevahe muudab selle masina eriti hõlpsasti manööverdatavaks.

Väikese, 6,5-tonnise tühimassiga ja 10,45-tonnise täismassiga tagab 6R 150 väga suure, 4-tonnise kandevõime. Seetõttu pakub see kuuesilindrilise traktori jõudlust koos neljasilindrilise masina eelistega, st kompaktsed mõõtmed ja kerge kaal koos väleda ja mitmekülgse jõudlusega.

Raskemate seadmete tõstmiseks on tagumist hüdraulilist tõstevõimet suurendatud 12 protsenti. 6R 150 pakub ka suuremat 155-liitrist hüdropumpa, mis koos dünaamilise kaalumissüsteemiga annab esilaadurile märkimisväärseid eeliseid.

Lisainfot jagab traktorite tootejuht Joonas Pürg, tel 5448 0979, joonas.purg@wihuriagri.com

 

John Deere traktori ostusoovist anna märku oma piirkonna müügiesindajale:

Rene Post / Harju- ja Raplamaa / tel 5385 2455   / rene.post@wihuriagri.com

Maiko Teller / Pärnu-, Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa  / tel 5865 0051 / maiko.teller@wihuriagri.com

Priit Valts / Lääne-Virumaa, Järvamaa / tel 5910 8444 / priit.valts@wihuriagri.com

Kristjan Kokk / Jõgeva- ja Viljandimaa  / tel 5359 5063 / kristjan.kokk@wihuriagri.com

Tiit Aasna / Ida-Virumaa ja Tartumaa / tel 5855 2656 / tiit.aasna@wihuriagri.com

Raido Rätsep / Põlva-, Valga- ja Võrumaa / tel 5308 1810 / raido.ratsep@wihuriagri.com