120-aastane pereettevõte Wihuri Oy omandas RealMachinery

nov. 16, 2021

Wihuri Oy ostab Soomes kõik RealMachinery Oy aktsiad.

Omandamine on osa Soome 120-aastase pereettevõtte strateegilisest laienemisest masinakaubanduse valdkonnas. 

Wihuri on rahvusvaheline kontsern, mis tegutseb neljas valdkonnas: pakendamine, igapäevakaupade hulgimüük, lennundus ja tehnikakaubandus. Eelmisel aastal andis kontsern tööd umbes 5200 inimesele 30 riigis ja selle käive oli 1,8 miljardit eurot. RealMachinery ühineb ettevõttega Wihuri Oy Technical Trade, mis on spetsialiseerunud keskkonnajuhtimisele, mullatöödele, põllumajandusele ning ladustamis- ja logistikateenustele.   

  1. aastal asutatud RealMachinery Oy on kogu Soomes tegutsev täisteenust pakkuv masinaettevõte, mis müüb, rendib, hooldab, parandab ja varustab igasuguseid mullatöömasinaid.

Ettevõte koosneb tõsteseadmete edasimüüjast RealLift Oy, varuosade müüjast RealParts Oy ning masinarendist RealRental Finland Oy. Eelmisel aastal oli ettevõtte käive 50 miljonit eurot. Wihuri saab omandamise käigus juurde umbes 100 uut töötajat. RealMachinery teenuste valik sobib suurepäraselt kokku Technical Trade‘i visiooniga üleriigilisest kiire hoolduse ja varuosade võrgustikust.

Wihuri Oy Technical Trade on viimasel paaril aastal hoogsalt laienenud. Wihuri ostis 2019. aasta lõpu poole John Deere‘i Soome esinduse ning sama kaubamärgi Eesti esinduse 2020. aastal. Wihuri Eesti tütarettevõtte Wihuri OÜ kaudu on Eestis kanda kinnitanud ka teised Technical Trade‘i kaubamärgid. Sel aastal lisas Wihuri Oy oma põllumajandustoodete valikusse ka põllutarbed nagu seemned ja väetised.

„RealMachinery tooted ja teenused sobivad Wihuri portfelliga väga hästi. Oleme veendunud töötajate asjatundlikkuses ja suutlikkuses meie kliente teenindada, et edaspidi meie turupositsiooni tugevdada. See hange oli meie strateegias oluline sihtmärk,” ütleb Jonne Honkanen, Wihuri Oy Technical Trade‘i asepresident ja üldjuht.

„Meil on väga hea meel, et see tehing Wihuriga, mida on kaua ette valmistatud, saab lõpuks tegelikkuseks ning ootame juba võimalust koos tulevikuplaane teha. Omandamine tugevdab meie turupositsiooni oma kaubamärkide ja toodete esindajana ning võimaldab meil tulevikus oma klientidele veelgi paremat teenust pakkuda,” ütleb Matti Salminen, RealMachinery Oy tegevjuht.

  

Lisainfo 

Kristjan Ruusamäe
Tegevjuht
Wihuri OÜ
+372 5662 6775
kristjan.ruusamäe@wihuriagri.com

Jonne Honkanen 
Asepresident ja üldjuht
Wihuri Oy Technical Trade  
+358 40 139 5887
jonne.honkanen@wihuri.fi
https://www.tekninenkauppa.fi/  

 Matti Salminen 
Tegevjuht
RealMachinery Oy 
+358 400 912 770
matti.salminen@realmachinery.fi  
https://www.realmachinery.fi/