Muutke lägalaotus targaks väetamiseks

mai 6, 2021

John Deere HarvestLab 3000 ja Samson PG II 20 lägatsisterni abil.

John Deere HarvestLab 3000 andur kasutab Carl Zeissi loodud ja patenditud lähiinfrapunameetodil (NIR) spektroskoopiat, et analüüsida koristatud põllukultuuride, silo või läga mitmesuguseid koostisosi.

Sõnnik on toitaineterikas orgaaniline väetis. Kuid siiani jättis looduslik varieeruvus ja kiire settimine sõnnikuga väetamise edu juhuse hooleks. John Deere’i sõnnikuanduriga on teil aga ainulaadne eelis: saate annustada naatriumi, fosfori, kaaliumi täpselt toitainete lõppkoguse ja kg/ha piirtaseme järgi ning kasutada isegi kohaspetsiifilisi retseptide kaarte. Kogu dokumentatsiooni aluseks on põllukaart, kuhu saab korraga dokumenteerida kuni 4 erinevat parameetrit.
John Deere’i sõnnikuandur analüüsib koostisaineid mitte ainult täitmise, ka annustamise ajal hetk enne seda, kui toitained maapinnale jõuavad. Hindamatu eelis teiste süsteemide ees, kuna looduslikke toitaineerinevusi ja transportimisel toimuvat settimist arvestatakse ja kompenseeritakse automaatse reaalajas kiiruse ja/või pealevoolumäära reguleerimisega.

Samson PG II 20 lägatsistern
Innovatiivse ja keskkonnasäästliku mõtteviisi poolt tuntud lägatehnika tootja Samsoni populaarseim tsistern Samson PG II 20 on valmistatud kõrgekvaliteetsetest komponentidest. Kui lisada lägapütile spetsiaalne Samsoni vaheadapter ja John Deere Manure Sensingu NIR sensor ning kabiini spetsiaalne monitor, ongi valmis orgaanilise lägalaotuse täppisviljeluse komplekt.

Mis lisaväärtust annab orgaaniline väetamine ja Harvest Lab?
Ennekõike annab see kokkuhoidu erinevatelt sisendkuludelt, näiteks väheneb üha kallineva mineraalväetise vajadus. HarvestLab tehnoloogia abil saab täide viia taimekasvatuse olulisemat põhireeglit: anda õigeid toitaineid õigel ajal õiges koguses õigesse kohta. Seda just tänu põllukaartide dokumenteerimisele ja lägamassi kohapealsele analüüsimisele. Lisaks on orgaaniline väetis loodus- ja keskkonnasõbralik väetamise viis.

Koostöös Baltic Agro Teenuste meeskonnaga valmis orgaanilisest väetamisest õpetlik video.
Vaata videot ja kui soovid lisainfot Samson lägatehnika ja HarvestLab tehnoloogia kohta, siis võta ühendust tootejuhtidega:
haakeseadmete tootejuht Janno Broberg / tel 5379 9035 / janno.broberg@wihuriagri.com
traktorite tootejuht Marek Peensalu / tel 5307 7684 / marek.peensalu@wihuriagri.com

Võta ühendust oma piirkonna müügiesindajaga:

Rene Post / Harju- ja Raplamaa / tel 5385 2455   / rene.post@wihuriagri.com

Maiko Teller / Pärnu-, Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa  / tel 5865 0051 / maiko.teller@wihuriagri.com

Priit Valts / Lääne-Virumaa, Järvamaa / tel 5910 8444 / priit.valts@wihuriagri.com

Kristjan Kokk / Jõgeva- ja Viljandimaa  / tel 5359 5063 / kristjan.kokk@wihuriagri.com

Tiit Aasna / Ida-Virumaa ja Tartumaa / tel 5855 2656 / tiit.aasna@wihuriagri.com

Raido Rätsep / Põlva-, Valga- ja Võrumaa / tel 5308 1810 / raido.ratsep@wihuriagri.com