Kombainide võrdlus Aru Põllumajanduse OÜ põldudel

juuni 28, 2021

Augustis toimub põnev kombainide võrdlus

Aru Põllumajanduse OÜ eestvedamisel toimub sel suvel, 10.-12. augustil Huljal Kadrina vallas Lääne-Virumaal kombainide võrdlus, kus osalevad nelja erineva kombainitootja kombainid.

Võrdluse eesmärgiks on välja selgitada kombainide eelised ja erinevused teraviljakasvatajatele Põhja-Eesti tingimustest. Võrdluse käigus koristatakse talirapsi ja rukist ning võrreldakse kombainide tehnilisi omadusi.

Võrdluses osalevad kombainid on:

1. Claas Lexion 8900
2. New Holland CR 10.90
3. John Deere S790 (Redecopi põhupurustajaga)
4. John Deere X9 1100
5. Case IH 8250

Võrdluse metoodika valmistab ette ja mõõtmised teostab Eesti Taimekasvatuse Instituut koostöös erapooletu žüriiga.

Võrdluses mõõdetakse: kombaini tootlikkust, kütuse ja AdBlue kulu, terakadu, pooliku tera protsenti punkris ja põllul, prügisust, põhu- ja aganalaotuse kvaliteeti, heedri lõikekvaliteeti ja tööseisakuid.

Lisaks valmib finantsvõrdlus, mis sisaldab masina hinda, ülalpidamiskulu (5 aasta hoolduskulud), remondikulu (varuosad+aeg), kütusekulu (AdBlue t kohta), kulu terakaost ning varisest tekitatud kulu (hilisem herbitsiidi/fungitsiidi kulu).

Võrdluspäeva korraldamisel löövad kaasa John Deere’i põllumajandustehnika maaletooja Wihuri Agri, Claas’i kombainide maaletooja Baltic Agro Machinery, New Hollandi põllumajandustehnika esindaja Tatoli ja Case IH tootemärgi esindaja Eestis Dotnuva Baltic.

Lisaküsimused:
Karl Lindam / tel 5392 0232
Marek Peensalu / tel 53077684